Hoeveel mensen spreken nederlands in de wereld

Datum van publicatie: 02.12.2020

Nederlandse dialectkunde , , A. Het wereldwijd meest verkochte toetsenbord is het Spaans toetsenbord. Zie Nederlandse dialecten voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De onderstaande schattingen zijn afkomstig uit de Ethnologue , de talencatalogus van de wereld. Welke talen gebruiken inwoners van Nederland en Vlaanderen in welke maatschappelijke situaties?

Nederlands stamt van het turks af! De Taalunie is onder andere verantwoordelijk voor de uitgave van het Groene Boekje. In het westen gebeurde dat niet. Wim juli 27, Afrikaans, de dochtertaal van het Nederlands, is een van de elf officiële talen in Zuid-Afrika en wordt als regionale taal erkend in Namibië.

Nederlandse dialectkunde6,5 miljoen in Belgi. Ik mis het Turkse taal! Het Nederlands klinkt verschillend in Belgi, Suriname en Nederland. Ongeveer 17 miljoen van hen wonen in Nederland, A, dividend, 2016 Ooit de rijkste familie van Amsterdam.

Afrikaans in ZA. Ivan mei 21, Er zijn ongeveer 24 miljoen Nederlandstaligen.

Reacties Jelle , 2 In Roemenië wordt geen Russische taal gesproken. In Zuid-Afrika en Indonesië ofwel het voormalige Nederlands-Indië wordt het Nederlands nog veel als bronnentaal gebruikt.

Afrikaans, de dochtertaal van het Nederlands, is een van de elf officiële talen in Zuid-Afrika en wordt als regionale taal erkend in Namibië. Het is Mandarijn en niet Mandarijns hetzelfde als Latijn en niet Latijns ;. Het is niet eens de één-na-meest gesproken taal!

  • Er was een grote haat jegens Nederland, maar er was respect voor de Nederlandse taal.
  • Het Nederlands alleen wordt door meer mensen gesproken dan de Noord-Germaanse Scandinavische talen bij elkaar: Zweeds 10 miljoen , Noors 5 miljoen , Deens 5 miljoen en IJslands 0,3 miljoen.

Het grootste woordenboek ter wereld Hoe oud is het Nederlands. Zo leert op Aruba iedereen op de basisschool Nederlands, maar spreekt een meerderheid Papiaments met elkaar en converseren jongeren steeds meer in het Engels.

Taal Nederlands! Bole september 21, In totaal spreken…. Zie Nederlands in Belgi voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Interessante, leuke, toffe en bijwijlen humoristische stukjes over taal

De NTU opereert als een soort gemeenschappelijk ministerie van Taal voor de drie gebieden. Er was een grote haat jegens Nederland, maar er was respect voor de Nederlandse taal.

De laatste spellingwijziging dateert van en betreft vooral het wegwerken van uitzonderingen of twijfelgevallen bij het toepassen van de spellingsregels. Spaans is de meest gesproken taal.

Het Afrikaans in Zuid-Afrika is afgeleid van het Nederlands. Vandaag de dag wonen veel Nederlandstaligen net over de grens in Duitsland.

Daarnaast zijn er ook studenten die het Nederlands bestuderen als bronnentaal. Officile status. Engels wordt in maarliefst landen gesproken als eerste of tweede taal, en daarmee is de nalatenschap van het koloniale tijdperk nog goed zichtbaar.

Niebaum, Groningen Rangorde van talen Europese Unie Rangorde wereldwijd, lobortis erat in.

Primary links

Intussen is de spelling van het Groene Boekje verplicht gesteld in overheidsdocumenten en in het basis onderwijs. Het Nederlands is er de taal van bestuur, rechtspraak en onderwijs. In discussies over wat correct Nederlands is, worden vaak termen als standaardtaal , Standaardnederlands en Algemeen Beschaafd Nederlands gebruikt. Standaardtaal en geografische variatie In discussies over wat correct Nederlands is, worden vaak termen als standaardtaal , Standaardnederlands en Algemeen Beschaafd Nederlands gebruikt.

Deze prijs wordt uitgereikt door de Nederlandse Taalunie. In tegenstelling tot wat je wel eens hoort, door de Zuid-Afrikaanse grondwet werden Afrikaans en Nederlands tot nog als synoniemen bestempeld. Er zijn dorpen waar nog redelijk Nederlands wordt gesproken. Daardoor verdween deze voorkeurspelling in het Groene Boekje van De winnaars van de belangrijkste literaire prijs van het Nederlandse taalgebied zijn:. Van de als Nederlands beschouwde dialecten dus met uitsluiting van het Fries en het Limburgs staat het Gronings het verst the truth about love tour dvd van de standaardtaal.

Nederlands is een van de vier hoofdvormen van het West-Germaans en als zodanig nauw verwant aan onder meer het Engels en Duits, hoeveel mensen spreken nederlands in de wereld. Echter, is Nederlands dus zeker geen kleine taal.

De meest gesproken talen meten

Dat zijn bijvoorbeeld rechtenstudenten in Indonesië die overheidsdocumenten moeten kunnen lezen die in het Nederlands hun officiële status hebben behouden. In Aruba. Vlaanderen en Nederland spraken af de Nederlandse taal en haar sprekers voortaan samen te behartigen. De staatshervorming van heeft voor een onderscheid gezorgd van vier taalgebieden, waar de drie officieel erkende talen worden gesproken van België, namelijk het Nederlandse taalgebied overeenkomend met het Vlaamse Gewest , het Franse taalgebied overeenkomend met het Waalse Gewest minus het Duitse taalgebied en het Duitse taalgebied en het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad overeenkomend met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Anoniem augustus 31, Stefania september 11. Zo werkt het.

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 letshearyourstory.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |