Wanneer kan je een studenten ov aanvragen

Datum van publicatie: 26.12.2020

Jouw recht op studiefinanciering moet binnen nu en drie maanden ingaan; Je nog niet in het bezit was van een BSN op het moment dat je bij DUO studiefinanciering aanvroeg. De stopzetdatum die bij DUO is geregistreerd, is gebaseerd op de datum waarop je jouw studentenreisproduct hebt stopgezet.

Check je in buiten je vrij-reizen periode dan reis je met korting. Vanaf wanneer kan ik mijn studentenreisproduct stopzetten bij de ophaalautomaat? Wanneer stopzetten? Gaat jouw studiefinanciering op 1 februari in, dan kun je dus vanaf 15 januari je reisproduct ophalen. Om te controleren of jouw persoonlijke gegevens overeenkomen met de gegevens op je persoonlijke OV-chipkaart.

Ben je meerdere malen vergeten uit te checken. Bijtijds stopzetten, dan is de hele reis gratis. Heb je het studentenreisproduct nog niet gekoppeld aan jouw persoonlijke OV-chipkaart.

Heb je een vraag over het studentenreisproduct? Check je in in je vrij reizen periode, dus. Je moet hier wel eerst toestemming voor geven.

Die kun je hier aanvragen. Hij is te herkennen aan de pasfoto en naam en geboortedatum op de voorzijde. Betekent dit dat ik het al die tijd kan blijven gebruiken?

Om als student te kunnen reizen met het openbaar vervoer heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig met daarop het studentenreisproduct. Heb je jouw koppelaanvraag langer dan drie weken voor aanvang van je reisrecht ingediend?

En controleer of het gelukt is! Lees er meer over o p de site van het Studentenreisproduct. Waarom mag ik nog geen declaratieverzoek indienen als mijn probleem nog niet is opgelost? Het toegekende bedrag is overgemaakt naar het rekeningnummer dat je hebt doorgegeven bij het indienen van je declaratieverzoek. Reis je met de trein over de grens?

  • Hoe lang heb ik na ontvangst van het aanvraagformulier nog de tijd om mijn aanvraag in te dienen? Staat er na anderhalve week niets klaar?
  • Nederlands Engels. Deze heb je nodig voor het geval je later een beroep wilt indienen.

Welkom in het werkende leven. Meer weten over reizen met korting. Zie voor meer informatie www. Als je bij je aanvraag een e-mailadres hebt ingevuld, ontvang je binnen enkele minuten per e-mail een bevestiging dat wij jouw aanvraag hebben ontvangen.

Wat nu!

Plan je reis

Betekent dit dat ik het al die tijd kan blijven gebruiken? Als je gebruikmaakt van het studentenreisproduct, adviseren wij je om geen andere abonnementen of kortingsproducten op je kaart te laden. Hiermee reis je gratis of met korting met het OV.

Ga naar Mijn DUO en vraag het studentenreisproduct aan. In de brief staat de reden van de afwijzing en mogelijke vervolgacties. Dien je aanvraag online in via www. Dan staat jouw studentenreisproduct voor je klaar op de ophaalautomaten vanaf de 15e van de maand vr je reisrecht ingaat.

Dan kun je hier bekijken wanneer je voor het reizen moet betalen!

Studentenreisproduct onderdeel van prestatiebeurs

Controleer dit dus goed! Zo voorkom je dat het verkeerde product wordt gelezen en dat je teveel betaalt. Ook kan het zijn dat je in de afgelopen 14 dagen een of meermalen bent vergeten uit te checken. Aan wie stel je die dan? Heb je het studentenreisproduct al op je persoonlijke OV-chipkaart geladen?

Super simpel. Je kunt er het studentenreisproduct weer op laden. Met een negatief saldo kun je niet reizen. Haal je OV-chipkaart uit je portemonnee wanneer kan je een studenten ov aanvragen houd hem opnieuw voor de kaartlezer. Let op: Is je kaart defect zonder zichtbare schade, zodat je zelf alle gegevens nog in bezit hebt. Wat nu. Wij adviseren je daarom kopien te maken van je volledige originele declaratieverzoek, dan kom je wellicht in aanmerking voor vergoeding van de kosten die je hebt gemaakt terwijl je kaart vervangen kant en klare pannenkoekenmix. Let op: het studentenreisproduct moet je bij een automaat  stopzetten.

Reisproduct onderdeel van studiefinanciering

Zet alsnog je studentenreisproduct stop meteen nadat je de vervangende kaart hebt ontvangen. Gelukkig heeft de overheid daar ook aan gedacht.

Koop dan een persoonlijke OV-chipkaart. Doe dit in ieder geval vóór de eerste van de maand, waarin je geen gebruik meer wilt maken van het product.

Bij het uitstappen, is gelijk aan de stopzetdatum die al voor je geregistreerd stond. Veelgestelde vragen Wat moet ik als student regelen om te kunnen reizen met het openbaar vervoer.

Ik ben vergeten uit te checken.

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 letshearyourstory.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |