Hoeveel weekenden mag je werken in de zorg

Datum van publicatie: 09.02.2021

Dat mag alleen als je per dag niet langer werkt dan 5,5 uur per dag. Je mag niet iedere week 12 uur per dag het maximale aantal uur werken. Stel je vraag over werk en inkomen.

De afspraken kunnen per bedrijfstak verschillen. Met een gratis account kun je: Vragen stellen aan experts, je krijgt binnen 24u antwoord Op een veilige plek online met collega's door heel Nederland werkzaken bespreken Invloed uitoefenen op jouw cao Waar wacht je nog op?

Er is bij Zorgwerk dus géén sprake van werken op  oproepbasis  of een minimum aantal uur dat je moet werken. Wel mag je verwachten dat hij rekening met je houdt. Vraag ook na of er afspraken zijn met de or of pvt.

Dat kan niet zomaar. Je mag maximaal 12 uur per dag en niet meer dan 60 uur per week werken. Wel adviseren wij je om - indien je constateert dat er min-uren opgebouwd worden - de werkgever hier schriftelijk op aan te spreken.

Dit is inclusief de weekenden voorafgaand en aansluitend op je vakantie. Let op: zodra je bent ingelogd, wordt je vraag automatisch geplaatst?

Of juist eerder, zodat je vroeger naar huis kunt. Ja dat klopt.

Over Zorgwerk

Als jij hierdoor schade lijdt, dan is de werkgever verplicht die schade te vergoeden. Met een gratis account kun je: Vragen stellen aan experts, je krijgt binnen 24u antwoord Op een veilige plek online met collega's door heel Nederland werkzaken bespreken Invloed uitoefenen op jouw cao Waar wacht je nog op?

In bepaalde sectoren is het niet altijd mogelijk om een pauze gedurende de nachtdienst in te plannen. De Arbeidstijdenwet geldt voor iedereen die voor een werkgever werkt, dus voor alle werknemers met een arbeidsovereenkomst en voor alle ambtenaren met een publiekrechtelijke aanstelling, maar ook voor alle stagiairs, uitzendkrachten en gedetacheerden.

Blogs over Beveiliging.

  • In de cao is de hoogte van de vergoeding tijdens een cliëntenvakantie vastgelegd. Voor werknemers werkzaam in onder andere de zorgsector gelden bijzondere regels die specifiek gericht zijn op deze groep werknemers.
  • Nu inschrijven.

Hij moet daarover wel eerst met je in overleg treden. Met de app heb je elk moment toegang tot de diensten, bundels en opdrachten die voor jou interessant zijn. Dat is voornamelijk in situaties waarin het ook gaat over de veiligheid van derden. Om een goed beeld te krijgen van hoe de contractwisseling nu gaat en waarbij we kunnen helpen, hoeveel weekenden mag je werken in de zorg, willen we je vragen om de peiling in te vullen. Ga naar de hoeveel mensen heten sanne Hierbij is het zo dat er een wisselend aantal uren per week gewerkt wordt en plus- en minuren gemaakt worden.

Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg

Als een werkgever een regeling wil overeenkomen met de ondernemingsraad mag die nooit slechter zijn dan wat in de CAO is afgesproken. Wat als mijn werkgever zich niet aan de Arbeidstijdenwet houdt? Je wekelijkse rusttijd is 36 uren achter elkaar per week. In de cao is de hoogte van de vergoeding tijdens een cliëntenvakantie vastgelegd.

Volgens de nieuwe arbeidstijdenwet is het dan wel toegestaan om af te zien van een pauze. Hoeveel weken vakantie mag ik opnemen en is dit inclusief of exclusief weekenden. Voor werknemers vanaf 18 jaar kan via de CAO van deze regeling worden afgeweken. Het aantal uren per week is dan een gemiddelde. Dan kun je dat anoniem melden bij de Inspectie.

Wat zegt de Arbeidstijdenwet?

Daarnaast maken we gebruik van marketing cookies om de website op jouw voorkeuren af te stemmen. Wanneer is er sprake van een nachtdienst?

Onder arbeidstijd vallen de uren die je werkt in opdracht van je werkgever. Bij Zorgwerk kun je werken wanneer het jou uitkomt.

Krijg ik 24 december op Kerstavond ORT betaald?

Heb ik recht op een overwerkvergoeding. In ons ruim 20 jarig bestaan hebben wij een goede relatie opgebouwd met onze medewerkers en  honderden opdrachtgevers   zorg- en welzijnsinstellingen en kinderdagverblijvendie dagelijks op hoeveel weekenden mag je werken in de zorg zijn naar mensen zoals jij.

Daar kan bijvoorbeeld ook een cursus onder vallen, als je werkgever je verplicht series like rick and morty and gravity falls die cursus te volgen. Toon alleen antwoorden.

Je moet hiervoor wel een schriftelijk verzoek doen bij je werkgever. Denk bijvoorbeeld aan werken op zaterdag, zon- en feestdagen of avond- en nachtdiensten. Je werkgever kan dit verzoek in principe niet weigeren. Je hebt alleen recht op betaling van extra gewerkte uren als je deze uren in opdracht van de werkgever heeft gemaakt.

Deel deze pagina

Dat betekent dat er op jaarbasis uitgerekend wordt hoeveel uren u minimaal zou moeten werken. Deze pauze mag niet worden overgeslagen. Account aanmaken Inloggen.

De werkgever moet jou in de gelegenheid stellen om het genoemde aantal uren op jaarbasis te werken. Met een gratis account kun je: Vragen stellen aan experts, je krijgt binnen 24u antwoord Op een veilige plek online met collega's door heel Nederland werkzaken bespreken Invloed uitoefenen op jouw cao Waar wacht je nog op.

Ook is het mogelijk dat de gewerkte extra uren in vrije tijd worden vergoed!

We adviseren u om te lezen:

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 letshearyourstory.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |