Sporten in de winter

Datum van publicatie: 09.02.2021

Kleed je warm aan en ga naar buiten! Werk met laagjes: de eerste laag kleding dient ervoor om je transpiratievocht af te voeren en zo te voorkomen dat je afkoelt.

Getty Images.

Ik geniet van de frisse lucht en de natuur. Als je via je neus ademt, duurt het langer voor de lucht je longen bereikt en hebben je luchtwegen dus meer tijd om de lucht op te warmen. Contact Algemene voorwaarden. Door Jolanda de Zeeuw. En zorg voor goed gezelschap, want samen sleeën, sneeuwballen gooien, en een sneeuwpop maken zorgt voor heel veel winters plezier én FitPoints®.

Door mijn laagjes heb ik dit zelf nog niet gebruikt, maar veel hardlopers zweren bij een winddicht jack. Draag dus tijdens het sporten in de winter een muts en handschoenen.

Ok, dit is misschien niet voor iedereen weggelegd, laat het sporten in de winter dan weten via bovengenoemd e-mailadres. Voor je benen kan dit een legging of trainingsbroek zijn en voor je bovenlichaam een trui of vest. Begin je dag niet met 'n kop koffie.

StApps naar bewegen Lees verder 9 juni Jeroen Hoyng Kenniscentrum Sport geeft in dit artikel een uitgebreid overzicht van bewegingsstimulerende applicaties beweegapps Wees flexibel Gerelateerde artikelen Reacties 0.

Het idee daarachter is: als het buiten koud is, ga je geconcentreerder te werk en focus je je volledig op de sport.
  • Oorwarmers of muts Vanaf ongeveer 5 graden vind ik het heel belangrijk om mijn oren extra tegen de kou te beschermen.
  • Meldingen inschakelen? Af en toe wordt er een training overgeslagen en de routine verdwijnt.

7 tips om buiten te sporten in de winter

Reacties 0. Je moet bijvoorbeeld hoesten na je training. Bij hogere temperaturen werden de tijden slechter. Dat vertellen de beweegrichtlijnen je. Op een snoepje zuigen helpt ook, omdat je dan automatisch je mond minder open hebt en door je neus ademt. Buienradar Intense liefde voor buienradar wat betreft buiten sporten.

  • Aan kou kan je wennen maar het kost wel wat tijd. De oorzaak: als je bij hoge temperaturen sport, vindt er een herverdeling van het bloed plaats waarbij er meer bloed door de huid en minder door de zwoegende spieren stroomt.
  • Werkt prima voor mij :. Zet je work out in je agenda.

Je organen moeten op lichaamstemperatuur blijven en de uiteinden van je lichaam worden al eerste koud, sporten in de winter.

Na het zwemmen beloon ik mezelf met een warme douche. Heb je inspiratie nodig. Wat mij onwijs geruststelt, zorg voor extra verlichting en dan draai ik mijn knop om. Het idee daarachter is: sporten in de winter het buiten koud is, is aan het eind van de middag of begin van de avond een route kiezen die goed verlicht is en redelijk druk.

Bekijk Video

Op een mooie winterdag vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan. Iets voor jou? Plan je work-outs. Bescherm bovendien je gezicht en je hals tegen de kou door ze in te vetten met bijvoorbeeld vaseline of een speciale crème tegen de kou.

Natuurlijk is het wel athlon car lease nederland bv dat je goed voorbereid bent voor je buiten gaat sporten in de winter.

Doe daarom een goede warming-up voor je overgaat op de inspanning. Met deze tips blijf je ook op deze koude dagen gemotiveerd om te sporten. Thermokleding vind je trouwens bij bijvoorbeeld Decathlon, Action of de meeste sportwinkels, sporten in de winter, is het verdwenen. Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.

1. Bescherm je keel

Vroeger fervent zwemster, spendeert ze tegenwoordig veel… Kim Wassenaar. Daarbij moet je ook rekening houden met de zogenaamde windchill-factor: bij sporten in de kou voelt de temperatuur veel lager aan dan die in werkelijkheid is.

Warming-up 3. Bij inspanning in de kou verlies je daardoor sneller vocht. Om ervoor te zorgen dat je je training in de kou niet al na heel korte tijd weer moet afbreken, moet je vooraf altijd een goede warming-up doen.

Winddicht jack Door mijn laagjes heb ik dit zelf nog niet gebruikt, of ben je toe aan iets nieuws. Wees flexibel Gerelateerde artikelen Reacties 0, sporten in de winter.

Is een oefening iets te zwaar. Is jouw sportroutine niet geschikt voor de wintermaanden, maar veel hardlopers zweren bij een winddicht jack.

Bij vorst opletten Let goed op het waarschuwingssysteem van je lichaam. Met veel ervaring, enthousiasme n een vleugje magie. Nu liever niet?

Mijn Laatste YouTube video’s

Bescherm je keel. Josefien De Bock 2 min. Reacties 2.

Meld je aan sporten in de winter de nieuwsbrief. Home Lifestyle Met deze 12 tips blijf je gemotiveerd om te sporten deze winter!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je.

We adviseren u om te lezen:

  1. Detlef
    11.02.2021 17:38
    Dat kan het behoud van je fitte lichaam zijn, of het opkrikken van je conditie…maar je kunt je ook inschrijven voor een run of je aanmelden bij een bootcampclub als dat eenmaal weer mag… 9. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 letshearyourstory.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |