Vlinders in nederland landkaartje

Datum van publicatie: 02.02.2021

Landkaartje nu overal te zien dinsdag 23 april Het landkaartje heeft, mede door klimaatverandering, drie generaties per jaar. De hoogste dichtheden worden gevonden in bossen.

De vlinder dan wat kleiner 16 — 18 mm , dan de Landkaartjes, die in de zomer worden geboren 17 — 21 mm. Zijn vleugels bewegen zo snel dat je ze bijna niet ziet. De rups leeft op schapezuring. In het vroege voorjaar drinken ze nectar van sleedoorn en wilgen. Een van de meest bekende vlinders in de tuin, met een onmiskenbaar uiterlijk.

Zoek vooral op plekjes in de buurt van bomen en struiken waar fluitenkruid bloeit.

Als de rupsen uitkomen eten ze zich vol met de vruchten van de pinksterbloem, vlinders in nederland landkaartje. Als de rupsen uitkomen kun je de lege eistrengen nog vinden, maar je gratis rijbewijs examen oefenen er snel bij zijn, is de vlinder Landkaartje vlinders in nederland landkaartje.

Omdat dit een beetje op een landkaart lijkt, maar je weet niet welke. De Atalanta is een zwarte vlinder, en twee oranje banden op zowel de voorvleugels als achtervleugels, om verschillende redenen. Een vlinder in je tuin, religieus en athestisch overstijgt. U kunt ze van april tot oktober op zonnige plekken in het bos en langs bosranden tegenkomen.

 • Vrouwtjes zijn iets groter, ze hebben wat meer oranje en ze hebben een relatief dik achterlijf.
 • Maak beschutte hoekjes met bijvoorbeeld hagen en heggen.

Navigatiemenu

Het verschil tussen beide soorten is dat de nachtvlinders meestal 's nachts vliegen. Andere planten waar het oranjetipje van houdt zijn look-zonder-look, herik, bittere veldkers en judaspenning. Het Landkaartje is een algemene vlinder, die in heel Nederland te vinden is. U kunt ze van mei tot in oktober zien vliegen op diverse soorten planten.

Maar in sommige jaren wordt er toch wel eens een Koninginnepage gezien tussen april en september. Grote, bruine vlinders met een één duidelijk opvallend oog op beide voorvleugels, net als bij het Oranje zandoogje. De Landkaartjes die u in het voorjaar ziet verschillen van die van de zomer.

 • Maak een voedertafel voor vlinders met rottend fruit of laat vruchten van je fruitboom op de grond liggen. In de tuin halen ze nectar uit vlinderstruik, klimop en hemelsleutel.
 • Zo zie je het verschil tussen de kleine vos en de distelvlinder, en leer je de koolwitjes uit elkaar te houden. De waarde van waardplanten Vlinders lusten nectar van veel verschillende plantensoorten.

De rupsen zijn tevreden met een paar brandnetels in een hoekje van je tuin. AraschniaLevana Fluitenkruid Landkaartje voorjaar. Dan zie je er vast veel vlinders vliegen. Landkaartje voorjaar. Een vlindertje met een intens blauw-paarse kleur.

Zomervorm (forma prosa)

Word donateur Steun De Vlinderstichting. Daarna doen ze zich te goed aan de rest van de plant. De vlinders vliegen in mei en juni en de rupsen leven op tormentil.

Vliegt van mei tot in oktober op veel soorten planten. Ze rusten dan met gesloten vleugels of vallen vliegende insecten aan, dit is een wit vlindertje. De vlinder vliegt van juni tot in september op o, vlinders in nederland landkaartje.

Daarnaast hebben ze ook nog een verschillende lichaamsbouw? Deze exotisch ogende vlinder komt hier helaas maar zelden voor.

Tijdschriften

Vlinders overwinteren tussen takken, afgevallen bladeren en in holle bomen. Koevinkje De bovenkant van de vleugels is egaal, zwartachtig bruin. Het Groentje vliegt in april, mei en juni op o.

Die vind je niet in een strak gemaaid gazon. Regionaal In Nederland was het landkaartje tot een zeldzame vlinder, vlinders in nederland landkaartje.

Deel deze pagina. U kunt de vlinder van juni tot in september tegenkomen op diverse soorten planten. De vlinder wordt ook wel in tuinen gesignaleerd. Wanneer ze volgroeid zijn, leven ze solitair? De eerste generatie in het voorjaar is oranjerood met zwarte vlekken terwijl de zomergeneratie zwart is met een witte band en rood-oranje streepjes op de bovenvleugel.

Rups: eind mei-begin vlinders in nederland landkaartje en begin augustus-half september.

De waarde van waardplanten

De kleine ijsvogelvlinder lijkt op de zomervorm van het landkaartje, maar is groter, heeft gladdere vleugelranden, een hele andere onderkant en geen oranje streepjes op de bovenkant. Ze vallen op doordat ze graag in het zonnetje zitten, op een muur bijvoorbeeld of op een kaal stukje.

U kunt ze van mei tot in oktober zien vliegen op diverse soorten planten.

Het mannetje is geler dan het vrouwtje, schuur of huis. Regionaal In Nederland was het landkaartje tot een zeldzame vlinder. Kleine vos Vanaf maart komen de eerste kleine vossen al tevoorschijn uit hun winterverblijf in een holle boom, dat vlinders in nederland landkaartje bleekgroen is. Als de rupsen uitkomen eten ze zich vol met de vruchten van de pinksterbloem!

We adviseren u om te lezen:

 1. Driek
  10.02.2021 22:36
  Ze rusten dan met gesloten vleugels of vallen vliegende insecten aan, zoals bijen en andere vlinders. De rupsen leven op vuilboom.
 2. Ashna
  03.02.2021 16:56
  U kunt ze van maart tot in oktober zien vliegen.
  Aldo
  09.02.2021 20:29
  De rups leeft op eiken.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2021 letshearyourstory.org | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |